Foto van een kom plantaardige venkelsoep met prei en aardappel

Venkelsoep met prei en aardappel

Lunch | Soep | Voorgerecht
Lekker voedzame soep voor zomer en herfst. Perfect voor dagen dat je eigenlijk niet zoveel trek hebt. Serveer met een salade om het compleet te maken
prepare

10min

cook

20min

total

30min

Soep is eigenlijk altijd goed. Om veel groenten te eten, restjes op te maken, of gewoon omdat het lekker is. Ook 's zomers, als het eigenlijk te warm is om te eten kan ik toch genieten van een goede kom soep. Zeker een soep die lekker voedzaam is komt dan goed van pas, want zo krijg je toch de broodnodige voedingsstoffen binnen.

Deze soep bevat lekker veel groenten en vult goed dankzij de aardappel. De mosterd geeft het wat extra pit. Serveer met brood en salade voor een complete maaltijd, eet het als voorgerecht of als lunch: het kan allemaal.

Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 4 people

  • 1 tbsp
    oil
  • 1
    onion chopped
  • 1 clove
    garlic chopped
  • 1
    leeks ringed
  • 2 knollen
    venkel kern en stengels verwijderd en grof gehakt bewaar het groen als garnering
  • 200 g
    aardappelen geschild en in grove stukken
  • 1 liter
    bouillon
  • 0.5 tbsp
    mustard
  • 2 tbsp
    plantaardige melk optioneel
  • pepper and salt

Preparation

step 1

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak even mee

step 2

Roer de prei, venkel en aardappel erdoorheen en bak een paar minuten al roerend door tot het begint te verkleuren. Schenk de bouillon erbij, roer alles door en breng het aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken, tot de aardappels gaar zijn

step 3

Voeg de mosterd en plantaardige melk toe en pureer alles met de staafmixer of in de blender tot een soep. . Breng op smaak met peper en zout

products for this recipe