Photo of a bowl of tomato bell pepper soup. A nice easy dish with no fuss.

Tomato red pepper soup

Soup | Appetizer
Een lekker makkelijk soepje. Zonder poespas, waardoor je de paprika en tomaat goed proeft. Ook prima als basis voor luxere varianten
prepare

5min

cook

20min

total

25min

Soep is altijd lekker, en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Dat heb ik met deze soep niet gedaan. Hoewel het heel lekker is om soep te maken op basis van geroosterde paprika uit de oven of airfryer, is het op zijn tijd een soep waarin je de paprika nog echt proeft ook welkom.

Deze soep is dus bewust makkelijk gehouden. Eigenlijk kun je op deze manier heel veel verschillende groentensoepen maken: alle groenten even aanzetten in de pan, bouillon erbij, een tijdje laten pruttelen en op het laatst pureren.

Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 3 people

  • 1 tbsp
    olive oil
  • 1 g
    onion chopped
  • pinch of
    salt
  • 1 clove
    garlic chopped
  • 1
    rode paprika in blokjes
  • 2
    tomaten in blokjes
  • 500 ml
    bouillon

Preparation

step 1

Verhit de olie in een ruime kookpan. Fruit de ui samen met een snuf zout tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en paprika toe, en bak op middelhoog vuur een paar minuten door

step 2

Roer de tomaat erdoorheen en bak het even mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuutjes pruttelen

step 3

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout en serveer. Garneer eventueel met wat gedroogde oregano

products for this recipe