5min
15min
20min
Na een tijd fulltime aan Plantproef te hebben gewerkt, ben ik nu alweer een aantal maanden fulltime aan het werk. Erg leuk om weer terug te zijn in mijn vakgebied en om weer regelmatig mensen om me heen te hebben. Af en toe is het ook wel weer fijn om thuis te werken, zeker omdat ik dan vaak net iets meer tijd aan de lunch kan besteden.
Voor hoe lekker ik noedelsoep vind heb ik eigenlijk maar erg weinig recepten ervoor geschreven. Tot nu toe alleen Meera Sodha's Witte-Misoramen (aanrader trouwens!), terwijl er zoveel mogelijk is. Dit is een lekker simpel gerechtje, dat veel smaak krijgt door de miso en extra pit door de gember.
Tips
for 1 people
Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking
Verhit de olie in een kleine kookpan (het liefst met dikke bodem) op middelhoog vuur. Voeg het wit van de lente-ui toe en fruit dit 2 minuten. Voeg ook de gember toe en bak dit nog een minuut mee
Giet de bouillon en sojasaus erbij en roer alles goed door. Dit kun je best wat langer laten pruttelen, als je er de tijd voor hebt. Voeg de miso toe en roer het door tot het is opgelost
Voeg de doperwtjes toe en kook het 2 minuten mee tot ze ontdooid en door en door warm zijn
Roer als laatst het edelgist door de bouillon en schep of giet het in een kom. Voeg de noedels toe en maak het gerecht af met het groen van de lente-ui, sesamzaadjes en chilivlokken