Foto van een kom met simpele vegan pastasalade met gegrilde courgette

Simpele zomerse pastasalade

Lunch | Hoofdgerecht | Salade
Deze vegan pastasalade maak je in een handomdraai. Perfect als extra gezonde lunch of simpele avondmaaltijd
prepare

5min

cook

15min

total

20min

Soms hoeven dingen helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Zeker niet wanneer je na een dag werken eigenlijk gewoon met een bord op schoot in de tuin of op je balkon wilt zitten. Of als je wat mee naar het park wilt nemen. Dit gerecht is daar perfect voor, al is het ook fantastisch om mee te nemen naar je werk als lunch.

Na ruim een jaar fulltime met Plantproef bezig te zijn geweest, ben ik sinds een maand weer fulltime aan het werk. Tot nu toe superleuk, maar dat betekent wel dat ik een stuk minder tijd en aandacht aan Plantproef kan besteden. En vooralsnog ook koken even wat meer op de zijlijn staat. Toch wil ik graag gezond blijven eten, en als je liever niet zo vaak brood eet moet je wat. Dat resulteerde ook in deze salade: niet ingewikkeld, lekker snel klaar, maar toch redelijk gezond en lekker! Terwijl de courgette in de airfryer zat en de pasta kookte heb ik de rest van de ingrediënten gesneden én de vaatwasser uitgeruimd. Lekker efficiënt dus :)

Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 4 people

  • 300 g
    volkoren penne of rigatone of andere pasta naar keuze
  • 1
    courgette in blokjes van ca. 1.5 cm
  • olive oil
  • pepper and salt
  • 1 can
    gemengde bonen afgespoeld en uitgelekt of boterbonen
  • 50 g
    zongedroogde tomaten op olie grof gehakt
  • 15
    olijven in plakjes iets meer of minder mag ook
  • 0.5 tbsp
    red wine vinegar
  • handful
    pumpkin seeds

Preparation

step 1

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet af en spoel het met wat koud water om het af te laten koelen. Roer er een klein beetje olie doorheen zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Zet apart

step 2

Meng wat olijfolie en peper en zout door de courgetteblokjes. Bak in de airfryer op 180°C in 15 minuten goudbruin. In een gewone oven duurt dit ongeveer 20 minuten

step 3

Meng de pasta en courgette met de bonen. Roer er een eetlepel olijfolie en de azijn doorheen. Meng met de rest van de ingrediënten en serveer

products for this recipe