5min
15min
20min
Soms hoeven dingen helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Zeker niet wanneer je na een dag werken eigenlijk gewoon met een bord op schoot in de tuin of op je balkon wilt zitten. Of als je wat mee naar het park wilt nemen. Dit gerecht is daar perfect voor, al is het ook fantastisch om mee te nemen naar je werk als lunch.
Na ruim een jaar fulltime met Plantproef bezig te zijn geweest, ben ik sinds een maand weer fulltime aan het werk. Tot nu toe superleuk, maar dat betekent wel dat ik een stuk minder tijd en aandacht aan Plantproef kan besteden. En vooralsnog ook koken even wat meer op de zijlijn staat. Toch wil ik graag gezond blijven eten, en als je liever niet zo vaak brood eet moet je wat. Dat resulteerde ook in deze salade: niet ingewikkeld, lekker snel klaar, maar toch redelijk gezond en lekker! Terwijl de courgette in de airfryer zat en de pasta kookte heb ik de rest van de ingrediënten gesneden én de vaatwasser uitgeruimd. Lekker efficiënt dus :)
voor 4 personen
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet af en spoel het met wat koud water om het af te laten koelen. Roer er een klein beetje olie doorheen zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Zet apart
Meng wat olijfolie en peper en zout door de courgetteblokjes. Bak in de airfryer op 180°C in 15 minuten goudbruin. In een gewone oven duurt dit ongeveer 20 minuten
Meng de pasta en courgette met de bonen. Roer er een eetlepel olijfolie en de azijn doorheen. Meng met de rest van de ingrediënten en serveer