Photo of a bowl of simple tomato soup with carrots and peas

Simple tomato soup with carrots and peas

Soup
Deze tomatensoep lijkt wat op die uit blik of zak. En dat is positief. Met dit gerecht kun je in de winter heerlijk gevulde tomatensoep eten.
prepare

10min

cook

20min

total

40min

Het liefst maak je natuurlijk eigenlijk tomatensoep van verse tomaten. In de winter kan dat wel, maar dan zijn verse tomaten niet op hun lekkerst. Toch kun je ook in de winter erg veel zin krijgen in tomatensoep. En zeker dan kun je soms verlangen naar de wat zoetere smaak van tomatensoep uit blik of zak. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit Isa Does It ↗️, wat precies dat biedt.

Voor dit recept gebruik je een pak gezeefde tomaten (of passata op zijn Italiaans) in plaats van verse. Hierdoor wordt de soep voller van smaak en wat zoeter. Met nog een extra zoetje van de agavesiroop lijkt het erg op hoe ik me tomatensoep uit blik herinner, maar dan goed gevuld met verse groenten en doperwtjes uit de diepvries. Gecombineerd met een snee brood en wat salade is het een complete maaltijd.

Tips

  • Dit recept is in de winter geschreven. Maak je het in de zomer? Voeg dan een of twee stengels bleekselderij toe voor extra smaak en vulling
  • Voeg spinazie toe in plaats van de doperwtjes
  • Deze soep is de volgende dag ook nog heel lekker
Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.
This page contains affiliate links. If you order something through one of these links I may receive a compensation for it. This keeps Plantproef in business.

ingredients

voor 4 flinke kommen

  • 1 tbsp
    oil
  • 1
    onion chopped
  • pinch of
    salt
  • 1 clove
    garlic chopped
  • 1
    wortel in blokjes van ca. 1 cm
  • 300 g
    vastkokende aardappelen geschild en in blokjes van ca. 1 cm
  • 0.5tsp
    thyme
  • 1 liter
    bouillon
  • 80 g
    vermicelli
  • 100 g
    peas
  • 1tsp
    agavesiroop
  • 350 ml
    gezeefde tomaten
  • pepper and salt

Preparation

step 1

Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en fruit de ui samen met een snuf zout in 5 minuten glazig. Bak de knoflook nog ongeveer 30 seconden mee

step 2

Voeg de aardappel, wortel, tijm en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur laag, en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen

step 3

Voeg de vermicelli, doperwten en gezeefde tomaten toe, roer door en breng opnieuw aan de kook. Laat het zachtjes pruttelen tot de vermicelli gaar is

step 4

Zet het vuur uit en laat het minstens 10 minuten staan voordat je het opdient. Hier wordt het echt veel lekkerder van. Proef, en breng indien nodig op smaak met peper en zout