Photo of a bowl of salad of cucumber and cherry tomatoes with a dressing of tahini and lemon

Simple salad of cucumber and tomato

Salad | Side dish
Heerlijk frisse salade die bij heel veel verschillende gerechten past. Maar stiekem is hij het lekkerst bij (vegan) shoarma.
prepare

10min

cook

total

10min

Een salade is altijd heel lekker als bijgerecht, maar eigenlijk wil je daar nooit al teveel tijd aan besteden. Vaak heb je het al druk genoeg met de andere gerechten. Deze salade is erg weinig werk, en ook de dressing maak je met maar een paar ingrediënten helemaal zelf. Door de tahin is de dressing lekker romig, terwijl het citroensap zorgt voor een zure tegenhanger. Erg lekker!

De komkommer-tomatensalade werkt erg goed als fris bijgerechtje bij verschillende gerechten. Zo past het goed bij couscous, maar zal het ook niet misstaan bij een barbecue. Zelf vind ik 'm het lekkerst op broodje of wrap met oesterzwammenshoarma

Tips

  • Maak de salade al van tevoren. Het blijft een of twee dagen goed in de koelkast
  • Gebruik peterselie in plaats van koriander, als je dat lekkerder vindt. Of munt!
Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 4 people

  • 0.5
    komkommer met schil in kleine blokjes
  • 200 g
    cherrytomaten in achten
  • 0.5
    kleine rode ui in dunne ringetjes
  • 0.5
    red pepper dotted
  • 1 tbsp
    tahini
  • 1 tbsp
    lemon juice
  • water
  • pepper and salt
  • fresh coriander coarse chopped optional

Preparation

step 1

Doe de komkommer, tomaat, rode ui en rode peper in een kom

step 2

Meng de tahin met het citroensap. Dit zal eerst een beetje schiften, maar als je blijft roeren wordt het vanzelf een egale dikke massa. Voeg daarna beetje bij beetje water toe. Hij hoeft niet zo dun te worden als dressing, want hij zal nog iets verdunnen door het vocht uit de komkommer en tomaat

step 3

Roer de dressing samen met de koriander door de groenten en breng op smaak met peper en zout