20min
40min
1u
Een salade is eigenlijk altijd wel lekker. Als lunch, bijgerecht of - met name 's zomers - als lekker licht hoofdgerecht. Het is dan niet altijd makkelijk om alsnog genoeg eiwitten binnen te krijgen. Met deze salade hoef je je daar geen zorgen over te maken, want niet alleen tempeh zit boordevol eiwitten, quinoa kan er ook wat van. De dressing is gemaakt van cashewnoten en daardoor heerlijk romig.
Dit recept is geïnspireerd op een recept uit Isa Does It! ↗️, een vegan kookboek met met name recepten uit de Amerikaanse keuken. Niet te ingewikkeld, wel lekker. Ook dit is zeker geen ingewikkelde salade, maar het kost wel even tijd om de verschillende onderdelen te maken. Begin ook op tijd, want de tempeh wordt lekkerder naarmate hij langer de kans krijgt om te marineren. Je kunt alles een dag van tevoren maken en vlak voor het opdienen samenvoegen. De quinoa kun heel goed in een grotere hoeveelheid maken en invriezen. Dan hoef je het alleen nog even te laten ontdooien voordat je de salade maakt.
Voor dit gerecht heb je een blender en eventueel ook een airfryer nodig.
Tips
voor 4 personen
Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Roer het door met een vork en laat afkoelen
Meng alle ingrediënten voor de tempeh, behalve de tempeh zelf, door elkaar in een ruime kom. Voeg de tempeh toe en laat minimaal 30 minuten marineren
Bak de tempeh op 200°C in de airfryer in ongeveer 15 minuten knapperig. Bak niet teveel tempeh tegelijk, je wilt dat het in één laag in het mandje van de airfryer past
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender. Blend het op hoge snelheid tot de dressing mooi glad is
Meng de sla, quinoa en tempeh door elkaar. Dien op met de avocado en dressing