Photo of a casserole with Portuguese oven potatoes

Portuguese oven potatoes

Side dish
Geef een Portugees tintje aan je geroosterde aardappels. Met dit gerecht geef je je aardappels met minimale moeite maximale smaak
prepare

10min

cook

1u30min

total

1u40min

Geroosterde aardappels zijn eigenlijk altijd goed en overal lekker bij. Zonder al teveel toevoegingen smaakt het al heel goed, maar soms wil je eens wat anders. Geef ze eens een Portugees tintje. Met deze Portugese aardappels uit de oven serveer je een heerlijk bijgerecht waar bijna geen voorbereiding voor nodig is. Je hoeft alleen alle ingrediënten te mengen, het in de oven te zetten en 1,5 uur later is het klaar.

Erg lekker bij de Portugese rijst met witte bonen en groene kool.

Tips

  • Gebruik, als ze in het seizoen zijn, 2 verse tomaten in plaats van de tomatenblokjes
  • De aardappels zijn 1 of 2 dagen later ook nog erg lekker
  • Voeg een vegan worstje toe voor extra smaak
Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 4 people

  • 500 ml
    water
  • 2 tbsp
    red wine vinegar
  • 2 tbsp
    smoked paprika
  • 1tsp
    maple or agave syrup
  • pepper and salt
  • 1
    onion chopped
  • 200 g
    diced tomatoes
  • 800 g
    aardappelen schoongemaakt en in grove stukken gesneden kleinere stukjes zijn sneller klaar

Preparation

step 1

Preheat the oven to 180°C

step 2

Meng het water met de azijn, gerookt paprikapoeder en de agavesiroop in een ovenschaal. Voeg de ui, tomatenblokjes en aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door

step 3

Bak de aardappels 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Schep elk half uur om

lees meer over