20min
30min
50min
Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek gevuld met kool en andere groenten. Traditioneel is het recept met ei, maar deze pannenkoek is eigenlijk net zo makkelijk zonder ei te maken. Met weinig ingrediënten maak je een heerlijke hartige vegan pannenkoek. Serveer met toppings naar keuze, zoals de sausjes in het recept.
Okonomiyaki is een iconisch Japans gerecht dat vooral als streetfood wordt gegeten. De term okonomiyaki bestaat uit twee delen: okonomi wat vertaald kan worden als “wat je lekker vindt” en yaki “gegrild”. De basis van okonomiyaki bestaat uit kool, maar daarnaast kun je eindeloos variëren in andere toevoegingen en toppings. Dit recept houdt het redelijk simpel, en bevat naast kool wortel en champignons. Met zoveel groenten is het een lekker gezonde pannenkoek.
Usually Okonomiyaki is made with Chinese cabbage. This cabbage has a mild flavor and is much softer compared to other types of cabbage. This does make it more likely that the pancake will be a bit soggy shen cooking.
Instead of Chinese cabbage, you can use white or pointed cabbage. These you do taste a bit more like cabbage - which is not necessarily a bad thing - but they tend to stay crunchier when cooking.
Wil je een een hartige pannenkoek met een bijzondere kleur? Je kunt ook Okonomiyaki maken met rode kool.
Okonomiyaki maken is wel even oefenen. Hoe hoog het vuur moet hangt af van het fornuis en de pan die je gebruikt. Als het vuur te laag staat wordt de kool slap, maar als het vuur te hoog staat wordt de buitenkant te bruin terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Deze tips helpen je op weg.
voor 4 pannenkoeken
Mix the flour, water, baking powder and salt in a large bowl forming a smooth batter
Stir in the vegetables and make sure they are all coated
Prepare the sauces by mixing the ingredients
Heat a small non-stick pan over medium-high heat and heat up some oil
Put a quarter of the batter in the pan. Press with a spatula to compress the vegetables. The pancake should be about 2.5cm thick
Flip the pancake over after about 10 minutes. Fry the other side until it looks nice and golden brown as well
Herhaal met de rest van het beslag