Photo of a bowl of mashed potatoes with miso lentil gravy

Miso lentil gravy

Side dish | Sauce
Heerlijk plantaardig alternatief voor jus. Boordevol eiwitten. Lekker voor over de aardappels. Geschikt om in te vriezen, dus maak gerust extra!
prepare

10min

cook

15min

total

25min

Bij een plantaardig eetpatroon mis je soms jus voor over de aardappels of om een vleesvervanger in te drenken. Isa Does It ↗️ biedt een goed vegan alternatief voor jus op basis van linzen en miso. Door de linzen voeg je zo gemakkelijk extra eiwitten toe aan de maaltijd, terwijl de miso zorgt voor erg veel smaak. Deze jus is lekker dik en heerlijk bij Hollandse pot, of zoals Isa het serveert bij een kom quinoa. Het doet het ook erg goed over een simpel bord aardappelpuree.

Voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig.

Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.

ingredients

for 4 people

  • 1.5 tbsp
    maizena of pijlwortel (arrowroot)
  • 375 ml
    bouillon
  • 2 tbsp
    olive oil
  • 1
    small onion chopped
  • 2 cloves
    garlic crushed or chopped
  • 175 g
    linzen (bruin of groen) gekookt of uit blik
  • 1 tbsp
  • pepper and salt

Preparation

step 1

Meng de maïzena of pijlwortel goed met 125ml van de bouillon en zet opzij

step 2

Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui in een paar minuten glazig

step 3

Bak de knoflook en tijm nog ongeveer een minuut mee

step 4

Voeg de rest van de bouillon, de linzen, miso, peper en zout toe en verhit het tot het kookpunt

step 5

Pureer het met de staafmixer of in de blender tot een redelijk smeuïg geheel. Het is niet erg als het wat grover blijft

step 6

Roer de maïzena nog een keer goed door en voeg dit al roerend toe zodat alles goed mengt

step 7

Laat het geheel nog ongeveer 7 minuten langzaam pruttelen tot het de juiste consistentie heeft. Roer regelmatig

products for this recipe