5min
25min
30min
Every time I eat crips for dinner, I feel like a little kid again. By combining nacho chips with lentils, tomato and avocado, it is still a reasonably healthy choice. Of course, nacho chips are not the healthiest source of carbohydrates, but it is okay to snack every once in a while. And, with this recipe, the remaining ingredients make it a reasonably balanced meal. If you prefer not to serve crips for dinner, you can decide to serve this nacho dish with friends as a snack. Just don't leave it too long, as the chips will soak up the moisture from the sauce.
This recipe is based on the "5 Minute Loaded Lentil Nacho Bowl" by The Happy Pear ️."Epic, incredibly tasty, great party food that is super easy to make." Who wouldn't want that? 5 minutes is a bit understated though (it took me about half an hour), but it's definitely epic. By the way, the lentil bolognese is also great as a pasta sauce and it freezes well, so feel free make some extra. Serve with a salad, if desired.
For the cashew cheese sauce, you'll need a blender
Tips
for 4 people
Begin met het maken van de linzenbolognese. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de lente-ui en de helft van de rode peper toe en bak dit tot het bruin begint te kleuren. De rest van de rode peper gebruik je als garnering - Roer de verse tomaten, samen met de snuf zout door de ui en peper
Roer de verse tomaten, samen met de snuf zout door de ui en peper
Voeg de linzen, sojasaus en ahornsiroop toe en bak dit een minuut mee. Roer daarna het blik tomatenblokjes erdoorheen en breng aan de kook. Het is na een paar minuten al klaar om te eten, maar het wordt lekkerder naarmate het langer staat. Roer af en toe.
Terwijl de linzenbolognese pruttelt maak je de cashew-kaassaus. Laat de cashewnoten uitlekken. Stop het samen met alle andere ingrediënten in de blender en blend dit tot het glad en smeuïg is
Houd wat koriander apart als garnering. Prak de avocado samen met de rest van de koriander, limoensap, peper en zout tot een grove structuur. Het is niet erg als er wat stukjes in zitten
Om te serveren: leg een laag chips op een groot diep bord. Verdeel hier zoveel linzenbolognese over dat het nog wel goed met de chips op te scheppen is. Verdeel daar weer de cashew-kaassaus overheen. Doe hier een paar schepjes avocado overheen. Herhaal dit eventueel voor nog een laag of doe hetzelfde op een tweede bord. Garneer met de overhouden rode peper en koriander. Houd je van spicy? Doe er dan nog wat plakjes jalapeno-peper bovenop