10min
20min
30min
Een rijstkoker is ideaal als je veel rijst eet. De rijst is niet per se sneller klaar, maar je hebt er nadat je het opzet helemaal geen omkijken meer naar. Nog een voordeel: als je de juiste verhouding rijst/water gebruikt is je rijst altijd perfect. En je hoeft het niet eens bij rijst te houden. Niemand houd je tegen om meer ingrediënten mee te koken met de rijst, zoals in dit recept voor kimchirijst met oesterzwammen en taugé uit het “Basisboek Korea ↗️” van Caroline Hwang. Hoe enthousiast ik ook over de rijstkoker ben: dit gerecht is ook prima in een pan te bereiden.
The gochugaru is a somewhat harder ingredient to get, and only available online or at your local asian supermarket. If necessary, you can replace it with other chili flakes, but this will change the taste. Also, taste carefully how spicy it gets, as spiciness varies between chili flakes. If you don't like spicy food so much you could also omit them. Going to the asian supermarket? Then pick up a jar of kimchi right away, as it's often tastier than supermarket kimchi. Note: by no means all kimchi is vegan - most contain something like fish sauce.
Met gochugaru en kimchi in huis is het recept verder ontzettend simpel. Terwijl de rijst in de rijstkoker zit maak je de dipsaus. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot het klaar is.
for 4 people
Doe alle ingrediënten voor de rijst in een rijstkoker. Roer even door en zet de rijstkoker aan. Heb je geen rijstkoker? Doe de ingrediënten dan in een pan en zet op het vuur. Laat 20 minuten zachtjes koken
Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar
Serveer de rijst met de saus