10min
25min
35min
Naarmate de dagen korter en kouder worden neemt de behoefte aan verwarmende stoofschotels toe. Chili is daarvoor een lekker voedzame optie, met lekker veel eiwitten door de peulvruchten. Veel recepten voor Chili sin Carne zijn al vegan, en daar hoort dit recept ook bij. Deze versie is extra geschikt voor de herfst door de toevoeging van blokjes pompoen.
Dit recept voor Mexicaanse Chili sin Carne is een van die gerechten waarvoor je de meeste ingrediënten op voorraad kunt hebben, waarmee je vervolgens met weinig moeite en ook niet al teveel tijd een heerlijk resultaat krijgt. Het is ook nog eens een heel voedzaam gerecht, met lekker veel groenten en bonen. Zo is het meteen een goede bron van proteïne.
Tips
voor 4 personen
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui tot glazig. Voeg de peper en knoflook toe en bak een minuut mee.
Bak de champignons 5 minuten mee. Voeg daarna de komijn, paprika, tomatenpuree en cacao toe en bak het nog een minuut al roerend door
Roer de pompoenblokjes erdoorheen en zorg ervoor dat het goed gemengd is. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe, roer door en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, dek het af met een deksel en laat het 10 minuten pruttelen
Proef of het extra peper of zout nodig heeft. Roer de bonen en maïs erdoorheen. Breng het opnieuw aan de kook en laat het weer 10 minuten pruttelen. Voeg als het te dik wordt extra water toe
Serveer met rijst, platbrood en/of nachochips