Baba Ganoush with pomegranate seeds and bell pepper

Baba Ganoush

Appetizer | Side dish | Snack
Baba Ganoush is a tasty and healthy dip that is extremely easy to make. With this recipe , you'll never have to buy it ready-made again
prepare

10min

cook

1u

total

10min

Baba Ganoush is een heerlijk simpel bijgerecht dat als dip of spread gebruikt kan worden. Het heeft wel wat weg van hummus, al gebruik je aubergine in plaats van kikkererwten. Baba Ganoush kun je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar die is vaak aangelengd met olie/en of water en zeker niet goedkoop. Terwijl zelf maken heel makkelijk is! Ottolenghi ↗️ heeft een heerlijke versie, maar het kan nog een stuk eenvoudiger. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit Libanese gerecht zelf te maken. Serveer het met wat groenten, op een cracker, of combineer het met gegrilde groenten op brood.

Je kunt de aubergine op verschillende manieren garen. Het makkelijkst is in de oven of airfryer ↗️, maar je kunt er ook voor kiezen om het op de bbq klaar te maken. Voor deze stap wordt wel wat geduld gevraagd, maar daar tegenover staat dat je er bijna geen werk aan hebt.

---

  • Wil je liever geen stukjes in je Baba Ganoush? Pureer het dan in de keukenmachine
  • Dit recept is geïnspireerd op dit recept van Feel good foodie ↗️
  • Rukminy Iyer vertelt in De groene barbecue ↗️ (aanrader) hoe zij aubergine op de bbq klaarmaakt: “Leg de aubergines direct op de kooltjes van de barbecue. Keer ze na 20 minuten om en herhaal aan de andere kant.”
Curious about my favorite cookbooks and kitchen items? Check them out on my products page.
This page contains affiliate links. If you order something through one of these links I may receive a compensation for it. This keeps Plantproef in business.

ingredients

for 4 people

  • 1 clove
    garlic
  • 3 tbsp
    citroensap van een halve citroen
  • 3 tbsp
    tahini
  • sea salt to taste
  • granaatappelpitjes optioneel, als garnering

Preparation

step 1

Start by preparing the eggplant. Preheat the oven to 200°C. Pierce the eggplant several times with a fork, and cook in the preheated oven for about an hour. Turn over halfway through. An air fryer would be perfect for this

step 2

Let the eggplant cool until it is manageable. Cut open the skin and spoon the flesh into a large bowl. Stir a bit so it becomes a little smoother

step 3

Add the remaining ingredients and stir until fairly smooth. Don't mind if it isn't completely smooth though

step 4

Breng op smaak met zout en serveer met de granaatappelpitjes

products for this recipe
lees meer over