5min
25min
30min
As it gets warmer, I tend to choose for a potato salad rather then serving hot potatoes. A potato salad can sometimes be pretty unhealty, because some salads contain loads of mayonnaise. Very tasty, but not something you probably want to eat every day. With this recipe I choose a middle ground: there is definitely some mayonnaise in it, but it is diluted with water resulting in a much lighter dish.
Het recept is geïnspireerd op een recept uit The Plantpower Way van Rich Roll ↗️. Dat is een ontzettend inspirerend boek met veel heerlijk gezonde vegan recepten, maar in de aardappelsalade gaat flink veel mayonaise. Voor dit recept heb ik dat aangepast, maar mocht je zin hebben in zo'n lekkere volle aardappelsalade: voeg dan zeker meer mayonaise toe en laat eventueel het water achterwege.
for 4 people
Kook de aardappelen in gezouten water gaar, maar niet té gaar. Ze zijn klaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken, zonder dat ze uit elkaar vallen
Meng in een grote kom de plantaardige mayonaise met de mosterd, olijfolie en het water. Breng op smaak met peper en zout
Laat de gekookte aardappelen uitlekken, en haal eventueel de schil eraf. Snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Dit komt niet zo nauw. Voeg de aardappelblokjes toe aan de kom met de saus, en roer de saus van onderaf door de aardappels heen
Roer vervolgens de olijven, kappertjes en dille er voorzichtig doorheen. Garneer met wat extra dille en de pompoenpitjes