Bij mooi weer denk je aan barbecueën, maar bij een barbecue denk je al snel aan vlees. Hoewel er steeds meer bbq-proof vleesvervangers op de markt komen, zijn die niet altijd even lekker. Gelukkig kun je ook met groenten heel veel kanten op. De barbecue geeft ze een lekker rokerige smaak, waardoor ze weer heel anders smaken dan je gewend bent.
Ook op Plantproef vind je plantaardige recepten die geschikt zijn voor op of bij de barbecue. Natuurlijk zitten daar ook een paar burgers tussen - want die zijn nou eenmaal perfect voor om
Deze worteltjes zijn heerlijk kruidig en hebben van zichzelf al een lekkere bite. Gecombineerd met hazelnoten wordt het nog beter. Heerlijk van de bbq, maar ook prima uit de grillpan.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!
Misschien niet al te origineel, maar plantaardige burgers blijven natuurlijk gewoon lekker. Zelfgemaakte burgers zijn dan vaak wel weer een uitdaging om te barbecueën. Ze zijn te slap, blijven plakken of vallen juist uit elkaar als je ze om probeert te draaien. Deze burgers hebben daar geen last van!
Deze plantaardige burgers hebben extra veel bite door de sojastukjes. Doordat je ze eerst in de oven bakt behouden ze hun vorm goed en zijn ze perfect voor op de barbecue. Ze zitten ook nog eens barstensvol eiwitten. Echte proteïnebommetjes.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!
Deze burgers zijn net weer even anders dan anders. Terwijl veel burgers, zoals de volgende, gemaakt worden op basis van zoete aardappel en zwarte bonen, maak je deze burgers met gewone aardappels en witte bonen. Erg lekker in combinatie met salie.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!
Dit recept kost wel even tijd, maar is ter compensatie dan wel weer heel makkelijk. De oven doet het meeste werk! Tussendoor genoeg tijd om andere gerechten te bereiden. Het is de tijd trouwens ook zeker wel waard, want ze zijn erg lekker. Maak er vooral meer, want ze zijn goed in te vriezen.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!
Niet alleen burgers zijn lekker op de barbecue, je kunt er ook heel goed groenten op bereiden. Zo krijgen je groenten extra veel smaak. Dat geldt ook voor dit gerecht van portobello en prei. De portobello wordt bijna vleesachtig, terwijl de prei heerlijk zacht van binnen wordt. Bijna romig zelfs. De dressing met walnoot, citroen en tijm maakt het gerechtje helemaal af.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!
Bij een barbecue hoort aardappelsalade. Er zijn meer dan genoeg overheerlijke recepten voor te vinden, maar dit is wat mij betreft wel een blijvertje. Hij is niet zo zwaar, maar alsnog wel lekker romig. Gecombineerd met olijven, kappertjes en dille wordt het net even wat specialer. Erg lekker voor bij de bbq, maar ook voor op andere dagen.
👩🍳 Ook maken? Bekijk hier het recept!